Apel pentru propuneri de nominalizări PAC 2023

Consorțiul Cultural Corona

Premiile Anului în Cultură la Brașov

Consorțiul Cultural Corona organizează a noua ediție a evenimentului „Premiile Anului în Cultură la Brașov” – PAC 2023. De astăzi se lansează apelul de nominalizări pentru anul 2023.

Regulament pentru „Premiile Anului în Cultură la Brașov” – PAC 2023:
Art. 1. Consorțiul Cultural Corona organizează Premiile Anului în Cultură la Brașov, eveniment menit să confere recunoaștere publică celor mai valoroase evenimente și producții cultural-artistice dintr-un an calendaristic.
Art. 2. Categoriile competiției PAC Brașov sunt următoarele:
Cartea anului
Expoziția anului
Spectacolul de teatru al anului
Spectacolul de dans/performance al anului
Concertul anului
Festivalul anului
Proiectul literar al anului
Proiectul de arte vizuale al anului
Proiectul muzical al anului
Proiectul cultural al anului
Proiectul de educaţie culturală al anului
Debut
Afișul cultural al anului
Organizația culturală a anului
Art. 3. Nominalizările la aceste categorii pot fi făcute de persoane fizice sau juridice cu activitate în domeniul cultural. Nominalizările se fac în scris, în format electronic, în acest formular până la data de 25 ianuarie 2024.
Art. 4. Nominalizările vor conține următoarele informații: Nume/Denumire organizație, Denumire proiect, Categoria de înscriere. Lista finală de nominalizări va fi stabilită de Consorțiul Cultural Corona. Entitățile nominalizate vor completa un formular de evaluare, al cărui conținut va fi supus jurizării.
Art. 5. Dosarele de nominalizare vor prezenta proiecte, persoane sau organizații cu activitate în intervalul 1 ianuarie – 31 decembrie 2023.
Art. 6. Jurizarea se face prin vot public și vot al juriului de evaluatori invitați din afara județului Brașov. Votul publicului se va realiza prin sondaj online, iar votul juriului prin notare cu note de la 1 la 5, 5 reprezentând nota maximă. Ponderea fiecărei jurizări reprezintă 50% din nota finală. Se interzice promovarea plătită a votului electronic pentru categoriile nominalizate.
Art. 7. Jurizarea se va face în intervalul 1-18 februarie 2024.
Art. 8. Gala Premiilor Anului în Cultură va avea loc în 21 februarie 2024.

Evenimentul „Premiile Anului în Cultură” are ca obiectiv trecerea în revistă a celor mai notabile evenimente și apariții culturale din anul precedent, precum și consolidarea conștiinței comunității culturale locale. Consorțiul Cultural Corona este o organizație non-guvernamentală, care are ca scop stimularea activității și calității sectorului cultural în județul Brașov.

Consiliul Director al Consorțiului Cultural Corona
Marian Gîlea
dr. Adrian Lăcătuș
Mara Oprișiu
dr. Valer Rus
dr. Steffen Schlandt

Brașov, 11 ianuarie 2024