Scrisoare deschisă către Primăria Municipiului Brașov

Către Primăria Municipiului Brașov

În atenția domnului primar George Scripcaru

În speranța unei comunicări active între Primărie și mediul cultural local, benefice în sensul ridicării calității actului cultural și al impactului investițiilor în cultură, reprezentanții mediului cultural brașovean, reuniți în și în jurul Consorțiului Cultural Corona, reprezentând instituții de cultură, ONG-uri, artiști și organizatori individuali de evenimente, vă solicită un punct de vedere oficial cu privire la următoarele probleme identificate de către mai multe organizații sau persoane fizice active în domeniu:

1. Cum intenționați să implicați reprezentanții mediului cultural în realizarea evenimentelor de interes cultural major ale comunității, precum Zilele Brașovului? Pînă acum, comunitatea artistică și culturală brașoveană reprezintă mai degrabă un public pasiv la evenimente organizate fără consultare și care reflectă prea puțin specificul creativ al Brașovului și diversitatea publicului local.

2. Cum intenționați să puneți în aplicare angajamentele asumate în campania pentru alegerile locale din iunie 2016 cu privire la crearea de soluții sistemice pentru managementul integrat al culturii și turismului la Brașov?

3. Când veți organiza consultarea publică pentru modul de alocare în continuare a resurselor financiare ale programului de finanțare pentru proiecte culturale?

4. Cum și când se va rezolva în mod civilizat problema cronică a afișajului public stradal pentru evenimentele culturale ale orașului?

5. Veți relua anual sondajul de opinie cu privire la consumul cultural la Brașov, necesar pentru recalibrarea (adaptarea) ofertei culturale?

6. Cine se va ocupa de implementarea strategiei culturale a Braşovului, un document asumat de Primărie?

Brașov

16 noiembrie 2016

Semnatari

Alina Floroi, Asociația Laborazon

Valer Rus, Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov

Mara Oprişiu, Asociaţia KunSTadt

Ionuț Constantin, Fernet Blues Company

Roxana Florescu, Centrul Cultural German Brasov

Steffen Schlandt, Fundatia Forum ARTE/ organist Biserica Neagră

Alexandru Vereș, Actor / Inginer in Telecomunicatii

Vladimir Țăroi, artist

Adrian Lăcătuș, Facultatea de Litere Brașov